Postacím: 7472 Szentbalázs, Fő u. 82.

Telefonszám: 06 (82) 569-012

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

Szolgáltatási és programtervünk az alábbi területekre terjed ki:

Helyszínt és feltételeket biztosítunk az NAK és az MNVH programjaihoz
Falugazdász fogadóórákat tartunk ahol az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a kormányzati döntésekről. A falugazdász segítséget nyújt a termelők regisztrálásában is, valamint az őstermelői igazolványok érvényesítése, kiállítása, jogszabályok értelmezése, családi gazdaságok segítése is szolgáltatási területéhez tartozik. Helyszínt biztosítunk előadások megtartására is, amelyek során növénytermesztési, állattenyésztési tanácsadás is folyik.

Ifjúsági és közösségi programokat szervezünk
Az év fontosabb ünnepeinek hagyományos és újabb keletű szokásainak megtartásával készülünk az ifjúság számára szervezett programjainkkal, valamint vetélkedőkkel és sportprogramokkal készülünk az fiatal korosztály számára.

Közművelődési programjaink
Megemlékezéseket, műsoros esteket tartunk nemzeti ünnepeink, és más jeles alkalmakkor (pl: a Magyar Kultúra Napja, a Nemzetközi Táncnap), kiállításokkal és szervezett múzeumlátogatással színesítjük programjaink sorát.

Lakosság, vállalkozások információhoz való jutásának segítése
Előadásokat szervezünk pályázati lehetőségekről, felhívjuk az érdeklődők figyelmét az azokban rejlő lehetőségekre.

Nyilvános könyvtári szolgáltatásaink
Könyvtári szolgáltatásokon túl könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, szavalóversennyel járunk az irodalom szerelmeseinek kedvében.

Közösségi internet hozzáférés biztosítása
A teleházként is funkcionáló intézményben az internet használatáról és veszélyeiről szóló előadást is tartunk.

Közösségfejlesztési folyamatok generálása
A környékbeli jó példákat igyekszünk megismertetni a helyiekkel, igyekszünk hasonló szemlélettel és ötletekkel segíteni a civil szféra, a helyi közösségek fejlődését.

Egészségfejlesztési programjaink
Gyógyszerekről, gyógyhatású készítményekről tartott előadásokkal, gyógymasszőrrel, rendszeres testmozgásra, túrázásra buzdítással igyekszünk a lakosság egészségét megőrizni

Elektronikus közigazgatási végpontként az e-szolgáltatások népszerűsítésével igyekszünk rávezetni az embereket, hogy hivatalos dolgaik intézéséhez is nagymértékben igénybe vegyék az Internet adta lehetőségeket.

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal együttműködve segítséget nyújtunk álláskeresésben, előadásokon tájékoztatást nyújtunk a lehetséges támogatások fajtáiról és összegéről is. Munkalehetőségek feltárásával, álláskeresési technikák, eszközök ismertetésével, információs források használatával, hirdetések elemzésével segítjük a munkaerő-piaci integrációt.

 

Álláskeresőknek